Het verhaal van Popeye

slider-popeye.jpg

‘Van de gevaarlijke straten van Bangkok, naar de warmte van Katnapolsky’

Popeye is een Oosterse kater van bijna 4 jaar, en hij heeft een bewogen jeugd gehad. Hij werd geboren in de straten van Bangkok, waar hij als zwerfkatje een super leuke tijd had. Hij speelde heel de dag tussen het vuilnis met zijn broertjes en zusjes. ’s Nachts ging zijn moeder altijd op pad om ratten te vangen, en als dat lukte, dan hadden ze ‘feest’, want de ratten zijn daar enorm groot. 

Al jong kwam Popeye in contact met mensen. Hij was niet bang, sterker nog, hij had vriendschap gesloten met een oudere vrouw die ook tussen het vuilnis leefde. Zij gaf Popeye en zijn broertjes/zusjes veel aandacht en gaf ze ook lekkere hapjes. Ze vond Popeye het meest speciaal, omdat hij 2 verschillende kleuren ogen had (odd-eyed). Volgens het Thaise bijgeloof was dit ‘een slecht voorteken’, maar zij vond juist dat dit Popeye heel bijzonder maakte. 

Helaas kwam er al vroeg een einde aan het zorgeloze leventje van Popeye. Op een dag was er een vreemde man tussen het vuilnis te vinden. Popeye stapte direct op de man af om vriendschap te sluiten. Helaas had deze man niet zo’n goede bedoelingen: toen hij Popeye’s bijzondere ogen zag pakte bij hem op, greep een groot mes en sneed hiermee een van zijn oogjes uit… 

Wonder boven wonder kon Popeye uit de handen van deze man ontsnappen. Hij bloedde hevig, had veel pijn en was erg bang. Ontreddert is hij weggekropen. Gelukkig heeft de oude vrouw hem gevonden en heeft ze hem naar de ‘SCAD’ gebracht, een plaats waar mishandelde dieren worden opgevangen en verzorgd. Zijn verhaal en foto’s zijn op het internet gezet. 

kader-tekstfoto-popeye1.jpg
kader-tekstfoto-popeye2.jpg

Een Nederlandse dame die al langere tijd in Bangkok woonde las zijn verhaal en wist: ‘dit is mijn kat’! 

Liefdevol werd hij opgevangen en in alle rust kon zijn vertrouwen richting mensen weer groeien. Ook kreeg hij een nieuwe naam: Popeye; ‘because someone popped out his eye’. Maar ook omdat het vrolijk klinkt en goed past bij zijn karakter. 

Inmiddels is Popeye met zijn baasje terug in Nederland. Hier heeft hij voor het eerst in de sneeuw gelopen, brrrrrr, niet zo fijn. Als Popeye’s baasje een paar dagen weggaat komt hij logeren in Katnapolsky; hij vindt het erg leuk, geniet van de warmte, aandacht, knuffels en de rustige muziek. 

En ik, ik ben dankbaar dat ik voor hem mag zorgen!