Gideon: een buddy van Bubba; het verhaal van de kale man

Als je mij vraagt over Gideon, dan heb ik heel wat leuke verhalen over mijn buddy te vertellen... Als je Christel vraagt over Gideon, dan vertelt ze je (..zucht..) dat hij de meest knappe, bijzondere, intelligente, eigenwijze, moeilijke maar daardoor ook meest interessante kat was waar ze ooit voor heeft mogen zorgen. Ze hield van hem en ze denkt dat de liefde wederzijds was (Ssssst...#hopeloos... i know)

Somali Gideon

Somali Gideon

Gideon was (ja...helaas is hij niet meer onder ons) een Somali. Dit ras is niet zo bekend: het is eigenlijk de langharige Abessijn en ze staan bekend om hun extra eigenwijze karakter.

De dag dat de kale man een rondleiding kreeg

Goed: Gideon was uit logeren bij Katnapolsky, samen met zijn huisgenoot Ibis (een Abessijntje).
De kale man kwam naar Katnapolsky voor een rondleiding en herkende in Gideon (die op de bovenste etage lag) dè Somali en begon druk voor de suite te praten, te gebaren en te vertellen dat hij ook ooit een Somali had gehad bla bla bla... Hij wilde Gideon's aandacht, stak zijn vingers steeds in de suite, wilde hem aaien enz.

Christel zag al snel dat Gideon niet van de man gediend was. Want Gideon bepaalde zelf wel wie hij aandacht gaf en vooral ook wie hem mocht aanraken of aaien.

Gideon lag er ongeveer zo bij...

Gideon lag er ongeveer zo bij...

Christel waarschuwde de man duidelijk: 'pas nu op; Gideon is niet makkelijk; hij laat zich niet de wet voorschrijven, pas op; hij is het beu enz'.
Maar meneer was nogal overtuigd van zichzelf.

Ineens zag de kale man de kleine aandoenlijke Ibis op de etage onder Gideon zitten, en hij maakte een kapitale fout. #haha... hij boog zijn hoofd namelijk voorover richting de suite om naar Ibis op de lager gelegen etage te kijken en al zijn aandacht op haar te richten ..#hahaha...

Op dat moment kwam heel rustig en gecontroleerd de poot van Gideon uit de suite... hij plaatste de poot op het kale hoofd van de man en Christel zag de nagels van Gideon langzaam onder de hoofdhuid van meneer verdwijnen.. #hahaha... en meneer stond VAST... hij kon nergens meer heen..  #hahaha

Katnapolsky hotelkat bubba buddy Gideon

Gideon maatje: je wordt gemist !