Willem: Buddy van Bubba; hoe Eres Tu haar zoon terugvond

Sphynx

Dit is mijn buddy Willem; hij is een Sphynx, of, zoals ze in de volksmond zeggen: een naaktkat. Altijd samen met moeder Eres Tu, is hij een heuse binnenkat die alleen in een catio buitenkomt om in de zon zijn pigment aan te kleuren voor de zomer.

Kattenblog.jpg

"verdwaald, ontredderd, alleen en in zijn blootje"

Maar op een dag had Willem per ongeluk zijn veilige huis via de voordeur verlaten. Altijd zeer dramatisch als een binnenkat ineens op straat beland in het territorium van een ander. Voor Sphynx Willem nog erger omdat hij geen warmtebescherming heeft: het was dan wel augustus, maar de nachten waren koud voor Willem, die verdwaald, ontredderd, alleen en in zijn blootje op straat liep.

Nu is het bekend dat een kat, die zich in het territorium van een ander bevindt, zich heel stil houdt. Al zou je als eigenaar tot je knieën in de struiken je kat staan te roepen en die zit naast je in het struikgewas: hij of zij zal die zich niet melden.

Iedereen wist dus dat WIJ Willem moesten vinden. Ook Christel zocht mee, want ja.. ze houdt ook veel van Willem. Twee dagen zoeken, roepen, rammelen en in de nacht lampjes schijnen om de reflectie van zijn ogen te vinden leidde tot niets.

Kattenblog_Bubba_Willem.jpg

'de moederpoes, die kan hem vinden'

Toevallig (of niet?) komt Christel een spirituele vrouw tegen en ze klampte haar meteen aan. Met een foto van Willem op de telefoon vroeg ze de hulp van deze vrouw. 'Die is Willem, hij is thuis per ongeluk ontsnapt, het is koud voor hem, we moeten hem vinden, kun je helpen'.

De vrouw nam Willem in zich op en concentreerde zich. Terwijl ze de telefoon teruggaf zei ze 'De moederpoes... die is er ook.. zij kan hem vinden'.

En zo kreeg Erest Tu even later een tuigje om.
Ze liep kordaat de voordeur uit, liep linksom het gangetje in. Liep links, toen rechts en aan het eind van het gangetje naar rechts. Stapte stevig door naar een plantsoen en stopte.
Ze deed haar kopje omhoog en zei 'Miauw'. Een paar takjes in de border bewogen en heel voorzichtig antwoordde Willem 'miaaauw'.

Comfy Willem... heel comfy...

Comfy Willem... heel comfy...