Popeye: buddy van Bubba; ja precies: 'someone popped his eye out'

Van de gevaarlijke straten van Bangkok naar de warmte van Katnapolsky

Mijn buddy Popeye is een Oosterse kater die net als ik een straatkat was. Alleen woonde hij niet op straat in het rustige Nuenen, maar zwierf hij door de gevaarlijke straten van Bangkok.

Slider_Popeye.jpg

Popeye was een odd-eyed kat

Hij was vooral te vinden tussen het vuilnis waar een oudere dame altijd extra lief voor hem was. Ze vond Popeye heel bijzonder, vanwege zijn open en vriendelijke karakter, maar ook omdat hij  'Odd-eyed' is, dat wil zeggen; twee verschillende kleuren ogen, net als David Bowie.

Een voorbeeld van een Odd-eyed kat.

Deze vrouw bewaarde ook eten voor Popeye: het was een uitdagend maar ergens ook een heel gezellig en zorgeloos leventje.

Hij pakte een groot mes en sneed zijn oogje uit

Op een dag was er een vreemde man tussen het vuilnis te vinden en Popeye liep vol vertrouwen op hem af om vriendschap te sluiten. Maar de man had andere bedoelingen. Zodra hij de ogen van Popeye zag pakte hij een groot mes en sneed één van zijn oogjes uit..

Hevig bloedend, bang en met heel veel pijn wist Popeye uit de handen van deze man te ontsnappen. Ontredderd kon hij zich gelukkig verstoppen. De oude vrouw heeft hem uiteindelijk gevonden en hem naar de SCAD gebracht: een plaats waar mishandelde dieren worden opgevangen en verzorgd.

Popeye bij de SCAD in Bangkok na zijn operatie.

Popeye bij de SCAD in Bangkok na zijn operatie.

popeye_bij_scad__281_29.jpg

Daar kreeg hij de naam Popeye; 'because someone popped out his eye', maar ook omdat de naam vrolijk klinkt en dat past bij zijn open karakter. Uiteindelijk werd hij geadopteerd door een Nederlandse vrouw. Later zou hij samen met haar naar Nederland verhuizen en een paar keer bij Katnapolsky komen logeren. Inmiddels woont hij in Amerika.

'een slecht voorteken'

Wat deze man bezielde? Volgens een Thais bijgeloof zouden 2 verschillende kleuren ogen 'een slecht voorteken' zijn, alsook een teken van de duivel.

Het bewonderenswaardige aan mijn buddy is dat hij nog altijd lief, vrolijk en vol vertrouwen naar mensen door het leven gaat. Hoe mooi is dat?

Ik denk dat we daar allemaal wat van kunnen leren.