Siep; een buddy van Bubba; het verhaal van zijn neus

... nu moest ook  zijn neusdopje worden verwijderd.

Siep was inmiddels een kat zonder staart en zonder oren. Hij doet veel denken aan een klein ijsbeertje; een ijsbeertje waarop ik trots ben dat het mijn buddy is.

Siep is nog altijd vol zelfvertrouwen!

Siep is nog altijd vol zelfvertrouwen!

Siep bleef in zijn kracht en kon ook zonder oorschelpen heel goed vooruit: hij kan nog steeds goed horen, alleen kan hij niet meer goed plaatsen waar geluid vandaan komt. Dat maakt het buitenspelen wel iets gevaarlijker natuurlijk. Ook is het communiceren met soortgenoten wat lastig, want daarbij spelen de staart en de stand van de oren een grote rol. Maar: Siep heeft mij om hem te beschermen ;-)

Katnapolsky_kat_zonder_oren_en_zonder_staart.jpg

Wondje dat niet wilde genezen

Het viel op dat er steeds kleine veegjes van bloed aan de binnenkant van de voerbakjes zaten. Na een inspectie van ons allen bleek Siep een klein wondje op zijn neus te hebben; een kwetsbare plaats natuurlijk. Christel hield het zo goed mogelijk schoon en deed er steeds wat zalf op. Maar helaas, het wondje ging niet dicht.

Als jullie goed kijken zie je de verkleuring op de neus.

Als jullie goed kijken zie je de verkleuring op de neus.

'verdacht van kanker, maar niet aangetoond'

Ook Wouter van Dierenkliniek Nuenen wantrouwde het plekje. Hij maakte een afkrabsel dat werd opgestuurd naar het lab. De conclusie was helaas niet eenduidig en luidde: 'verdacht van kanker, maar niet aangetoond'.

De foto's van Sieps neus en het bijbehorend verslag zijn daarna direct doorgestuurd naar Londen, naar een Nederlandse gespecialiseerde dierenarts. Zijn conclusie was zeer helder; 'de neus moet er af en wel nu'...

Prachtig werk van Dierenkliniek Nuenen

Prachtig werk van Dierenkliniek Nuenen

Het herstel van Siep ging deze keer niet over rozen. Hij kreeg een flinke infectie ..

Katnapolsky_Kattenhotel_Siep_kat_zonder_neus.jpg

Maar uiteindelijk kwam het goed

Van de zijkant valt het nog het meeste op en lijkt het een 'boxersneusje'.

Van de zijkant valt het nog het meeste op en lijkt het een 'boxersneusje'.

Omdat we zeer op tijd was met de operatie van Siep hoefde niet zijn hele neusdopje er af maar kon er nog een klein stukje blijven zitten, waardoor Siep iets meer heeft overgehouden dan maar 2 kleine gaatjes.

*smelt*

*smelt*

Siep is prachtig en 100% kat.

Siep is prachtig en 100% kat.

Inmiddels is Siep al weer 16 jaar.