Mac: de buddy van Bubba die een chemokuur ondergaat (1)

Al 10 jaar zijn we vrienden: en nu is mijn trouwe maat ziek. Hij krijgt een chemokuur en we gaan hem volgen met dit blog.

Gelijke afkomst (..ehhhhh?)

Beiden zijn we jongens van de straat; Mac en ik, jaaaah, dat wil zeggen (#ahum) toen ik echt moest zwoegen voor mijn eten: jagen op muizen, ratten en vogels etc om de meisjes te imponeren en om mijn buikje een beetje rond te krijgen, botjes weer uit te spugen etc, zat Mac vrolijk bij de McDonalds in Best een beetje langst de vuilnisbakken de mooie jongen uit te hangen... en doorgebakken hamburgers te smikkelen. Maar oke oke, het was ook 'de straat'.

Dat bedoel ik.... ... living on the street voor Mac

Dat bedoel ik.... ... living on the street voor Mac

Soulmate Janneke

Al snel had hij daar sjans van Janneke (die (inside information) al snel onder de indruk is van de charmes van onze rode soortgenoten ;)). Na wat geflirt heen en weer over een periode van een paar dagen bloeide de liefde zo op dat ze besloot hem een geweldig thuis te bieden.

Mac en Janneke Hotelkatbubba Katnapolsky

Neus problemen

Al 4 jaar loopt Janneke stad en land met hem af omdat ze problemen constateert met zijn neus, maar geen arts die kon vinden waar de klachten vandaan kwamen. Tot enkele weken geleden: toen maakte een 2e (!) Rhinoscopie en 2 (!) labonderzoeken eindelijk duidelijk wat er aan de hand is: Mac heeft een kwaadaardige tumor in zijn neus die niet te opereren is.

Mac kat met chemo Neusscopie

Tja, en toen moesten er in korte tijd grote beslissingen worden genomen.

De keuzes bij kanker in de neus

1. 
Niets doen, en beslissen wanneer het leven niet meer draaglijk is.
2.
Prednison geven om de groei van de tumor te vertragen. Prednison verlaagt wel de weerstand, waardoor er snel weer andere problemen kunnen ontstaan.
3.
Bestraling, wat inhoudt dat een kat 5 dagen intern moet bij de dierenfaculteit in Utrecht en twee maal daags onder narcose moet voor een bestraling (door de hersenpan) van de neus.
4.
Een intensieve chemokuur met 50% kans op genezing.

Wat moet je kiezen als er in deze tijd zoveel kan...?

Mac krijgt een kans

Mijn buddy Mac krijgt een kans! Mac ondergaat momenteel een chemokuur, die, mede door crowdfunding wordt gefinancierd, want het traject kost veel geld.

Big Mac chemokuur kat

 

In mijn blog ga ik hem live volgen.
Deel het verhaal van BIG MAC om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan het traject van een chemokuur bij de kat.

Wil je Mac financieel steunen? https://getfunded.nl/campagne/123-Help-Big-Mac