Voor katten die jaarlijks worden gevaccineerd gelden de volgende regels


Kattenziekte- en niesziekte-enting

Gaat u jaarlijks naar de dierenarts om uw kat te laten vaccineren, controleer dan in het paspoort of de geldigheid van de vaccins niet verloopt tijdens de logeerperiode van uw kat in Katnapolsky.

Omdat de bescherming die de vaccins bieden minder wordt naarmate de herhalingsdatum nadert, mag de geldigheid van het vaccin ook niet binnen een maand na de logeerperiode verlopen; uw kat is dan namelijk minder goed beschermd. 

In beide gevallen dient u vóór de eerste gereserveerde dag de vaccinaties alvast te laten herhalen bij uw dierenarts. 

De niesziekte-enting biedt bescherming voor een jaar.

De kattenziekte-enting biedt bescherming voor 2 of 3 jaar, afhankelijk van de fabrikant van het vaccin


Bordetella Bronchiseptica

Naast de 'gewone' kattenziekte- en niesziekte-entingen adviseren wij u uw kat te laten vaccineren tegen Bb (Bordetella Bronchiseptica). Deze enting wordt bij voorkeur apart gegeven van de 'gewone' vaccinaties. 

Let op: laat binnen 3 weken voor de eerste gereserveerde dag géén BB neusvaccinatie toedienen! Uw kat mag dan namelijk niet komen logeren in Katnapolsky!

Twijfelt u over de geldigheid van uw vaccinaties; raadpleeg dan uw dierenartsenpraktijk, zij kunnen u vertellen of uw kat voldoende is beschermd. Informeer uw dierenarts over onze regels.
 

Een voorbeeld:

De herhalingsdatum voor de niesziekte van uw kat staat gepland op 8 september. 

Uw kat komt logeren in Katnapolsky van 1 augustus tot en met 17 augustus. 

In dit voorbeeld dient uw kat nog voor 1 augustus opnieuw te worden gevaccineerd.  

Let op: laat binnen 3 weken voor de eerste gereserveerde dag géén BB neusvaccinatie toedienen! Uw kat mag dan namelijk niet komen logeren in Katnapolsky!

Als bewijs voor de vaccinaties dient u het originele paspoort/vaccinatieboekje te overleggen. Het originele paspoort/vaccinatieboekje blijft hier gedurende het gehele verblijf van uw kat