Tips om uw kat meer te laten drinken

Katten zijn 'luie' drinkers. Voor veel katten zou het dan ook beter zijn als ze wat meer zouden drinken. Dit geldt bijvoorbeeld voor blaasgruispatiënten, zodat de blaas extra 'gespoeld' wordt. Van nierpatiënten is bekend dat ze extra gevoelig zijn voor uitdroging. Reden genoeg om je kat te activeren meer te drinken, hoe je dat doet lees je hier:


Maar hoe maak je drinken nou interessant voor een kat?

Hier volgen enkele tips om u kat meer te laten drinken:

1. Plaats meer waterbakken in huis. 

Zet ze vooral op plaatsen waar uw kat graag verblijft. Ligt uw kat bijvoorbeeld een groot deel van de dag op de zolderkamer: zet ook daar een waterbak neer. Ververs het water dagelijks en ben alert of er inderdaad meer wordt gedronken dan voorheen. 

2. Voeg water toe aan natvoer.

Geeft u nooit natvoer aan uw kat? Dan is het raadzaam hier mee te beginnen als uw kat meer zou moeten drinken. Als u aan natvoer in moussevorm zelf nog water toevoegt en alles goed mengt, ontstaat er een heerlijk schaaltje eten wat meestal volledig en direct opgaat. Gebruik warm water om de geuren van het eten nog meer naar boven te halen. 

3. Plaats een extra waterbak, waaraan kattenmelk is toegevoegd.

Maak water extra aantrekkelijk door er een scheutje kattenmelk aan toe te voegen. Let op: dit bakje gebruik je NAAST een bakje met alleen vers water. Het is raadzaam dit bakje een aantal keren per dag te verversen. 

4. Plaats een extra waterbak, waaraan tonijn is toegevoegd.

Tonijn uit blik: katten zijn er gek op! Koop een blikje tonijn (voor mensen) op waterbasis. Voeg een theelepel tonijn en tonijnvocht toe aan het water. Ook hier geldt dat je dit bakje NAAST een bakje met alleen vers water gebruikt. Ook dit water met tonijn moet een aantal keren per dag ververst worden.

Het blikje tonijn kun je natuurlijk geen dagen goed houden in de koelkast. Tip: vul een rekje voor ijsblokjes met de tonijn (in elke opening een theelepeltje), vul af met water en vries in! Zo kun je steeds aan de waterbak van je kat een ijsklontje smaakmaker toevoegen.

5. Koop een waterfontein voor uw kat.

Als al het bovenstaande niet heeft geleidt tot het gewenste resultaat: namelijk meer drinken, dan kun je overgaan tot het aanschaffen van een waterfontein. Ze zijn vanaf ca € 30,- te koop.
Katten vinden stromend water leuk en lekker! Als enig minpunt geldt: het is moeizaam te controleren hoeveel uw kat daadwerkelijk drinkt, aangezien er ook meer water verdampt.