Kattenziekte


Virusinfectie

Kattenziekte is een virusinfectie van het maag- darmkanaal dat het immuunsysteem van de kat aantast en de weerstand van de kat ernstig verminderd. 

Het virus verspreid zich razendsnel tussen katten onderling en via contact met elkaars uitwerpselen. Maar het virus kan ook worden overgebracht door vlooien en ook mensen die in contact zijn geweest met een besmette kat kunnen het virus via contact overbrengen. Het virus kan, als het bijvoorbeeld op uw jas is gekomen, nog een jaar blijven leven en dus nog een jaar lang voor besmetting zorgen. 

Denk dus niet: mijn kat is een binnenkat en kan dit virus niet oplopen. 

De kattenziekte is voor uw kat een grotere bedreiging dan de niesziekte, omdat de behandeling moeizaam is. 70% van de katten die besmet raken met dit virus overleven het niet.


Symptomen 

Katten die besmet zijn geraakt met het kattenziektevirus hebben last van koorts, braken en diarree. Snelle uitdroging is een acuut gevaar. Voorkomen is beter (en makkelijker) dan genezen! 

Inmiddels zijn een aantal fabrikanten erin geslaagd om een vaccin te ontwikkelen tegen de kattenziekte dat 2 of 3 jaar bescherming biedt. 

Vaccinatie tegen kattenziekte is een verplichte vaccinatie voor katten die komen logeren in Katnapolsky.