Voor kittens gelden de volgende regels

Dean+en+Sam.jpg

Wij vragen altijd vooraf een kopie van het paspoort, zodat we nooit voor verrassingen komen te staan.

Kattenziekte- en niesziekte-enting 

Kittens dienen voor de logeerpartij in Katnapolsky kattenhotel een 'boostervaccinatie' te hebben gekregen. Dit houdt in dat ze twee keer moeten zijn gevaccineerd, met minimaal 3 en maximaal 6 weken tussentijd. Gewoonlijk vinden deze vaccinaties plaats op een leeftijd van 9 weken en 12 weken. Daarnaast is de BB-Neusenting verplicht voor kittens:


Bordetella Bronchiseptica

Naast de 'gewone' kattenziekte- en niesziekte-entingen moet uw kitten zijn gevaccineerd tegen Bb (Bordetella Bronchiseptica).  

Voor kittens geldt dat deze vaccinatie pas 2 weken na de boostervaccinatie kan worden gegeven, dus op zijn vroegst op een leeftijd van 14 weken, als uw kat tenminste op 9 en op 12 weken de boostervaccinatie kreeg.

Pas 3 weken later heeft uw kitten voldoende antistoffen aangemaakt en is dus dan pas voldoende beschermd.

Is uw kitten gevaccineerd op 9, 12 en 14 weken, dan mag hij/zij pas op een leeftijd van 17 weken komen logeren in Katnapolsky.


Castratie en sterilisatie

Vanaf de leeftijd van 6 maanden moeten de heren (katers) gecastreerd te zijn. De dames (poezen) hoeven niet gesteriliseerd te zijn, maar zij zullen hier sneller krols worden dan thuis, omdat ze hier getriggerd worden door knappe soortgenoten.Als bewijs voor de vaccinaties dient u het originele paspoort/vaccinatieboekje te overleggen. Het originele paspoort/vaccinatieboekje blijft hier gedurende het gehele verblijf van uw kat.