De visie van Katnapolsky Kattenhotel

Voor ons het belangrijk dat de gasten zich fijn voelen tijdens hun logeerperiode in Katnapolsky. Elke gast observeren we dan ook individueel om er achter te komen wat hij/zij nodig heeft om zich hier fijn te voelen. Want onze gasten hebben veel met elkaar gemeen, maar elke kat is anders en elke kat wil bijvoorbeeld, op een andere manier benaderd worden. We respecteren dat en laten de kat aangeven hoe ver hij/zij ons wil toelaten en in welke tijdsbestek. Dit is een boeiend onderdeel van het werken met katten.  

 
 
“WIJ VINDEN HET BELANGRIJK DAT DE GASTEN ZICH FIJN VOELEN TIJDENS HUN LOGEERPERIODE IN KATNAPOLSKY KATTENHOTEL”
 
Katnapolsky_Kattenhotel_het_beste_kattenhotel_van_.jpg

Eigen Plekje

We zijn er van overtuigd dat katten gesteld zijn op een eigen veilige plek. Daarom verblijven onze gasten in Katnapolsky kattenhotel in een eigen suite. Gasten die al samenwonen en elkaars aanwezigheid op prijs stellen mogen samen in 1 suite verblijven. Overigens is er ook altijd de mogelijkheid om 2 suites te koppelen.

Katnapolsky Kattenhotel het beste kattenpension van Nederland

Opgeschud dekbedje

Voor elke gast leggen we een heerlijk dekbedje met een gestreken overtrekje klaar. Elke ochtend tijdens het schoonmaken  worden de dekbedden opgeschud en de overtrekken zonodig vervangen.

Welke kat ligt er nu niet graag op een schoon dekbed?

Katnapolsky kattenhotel de beste plek voor je kat

Gevulde buikjes

Katten eten graag en voelen zich prettig als hun maagje gevuld is. Daarom serveren we het voer in 4 voerrondes uit. Om ca 8:00 en 13:00 uur serveren we brokjes. Rond 17:00 uur krijgen de gasten die het van hun eigenaar mogen hebben, natvoer. Omdat de meeste katten graag ’s nachts eten serveren we de laatste brokjes 's avonds voor het slapen gaan.

 
 
Katnapolsky_kattenhotel_met_goede_supervisie.jpg
“BIJ BINNENKOMST WORDEN ALLE GASTEN GEWOGEN”
 

Goede supervisie

Naast het comfort en de behaaglijke sfeer is er in Katnapolsky een goede supervisie. Bij het inchecken worden de gasten gewogen en het gewicht wordt, indien daar aanleiding toe is, regelmatig gecontroleerd.

Verder ligt er bij het inchecken al een ‘suitekaart’ voor de gast klaar, waarop we dagelijks noteren hoeveel er wordt gegeten en gedronken. Ook de hoeveelheid urine en ontlasting wordt daarop genoteerd. Op deze wijze kunnen we direct en adequaat reageren op onregelmatigheden. 

 
Katnapolsky_kattenhotel_uitdagende_speelkamer.jpg

Spelen

Natuurlijk is er voor de gasten ook een boeiende speelkamer, waar ze ook individueel (of met hun huisgenootjes) kunnen vertoeven. Maar ook tijdens een van de knuffelrondes vinden we het leuk een balletje met de gasten te gooien.  

Nox.jpg

Rustgevende muziek

Overdag draaien we voor onze gasten rustige jazzmuziek, en zorgen we er altijd voor dat er een rustige sfeer heerst in het kattenhotel. 

 
Katnapolsky Kattenhotel het beste kattenhotel van nederland

Heerlijke temperatuur

De behaaglijke sfeer wordt verder ondersteund door ons verwarming- en koelsysteem. Onze gasten kunnen in elk seizoen dus rekenen op een heerlijk aangename temperatuur.

Bovendien zorgt het luchtbehandelingssysteem  van Katnapolsky kattenhotel er voor dat 6 keer per uur de lucht in alle afdelingen wordt ververst. 

Geen lijfelijk contact met andere katten

Onze gasten komen niet met elkaar, elkaars voer of kattenbak in contact. Want ook in de speelkamer verblijven ze alleen of met hun huisgenootjes, maar nooit met andere, voor hun vreemde, katten.

Knuffelrondes

We vinden het vanzelfsprekend heerlijk om fysiek met onze gasten bezig te zijn. Daarom maken we een aantal zogenaamde ‘knuffelrondes’ op een dag. Elke gast krijgt één op één de aandacht die hij/zij graag wil. De één wil knuffelen, de ander wordt liever voorzichtig geaaid en weer een ander houdt wel van ‘een goed gesprek’. Alles is mogelijk; onze gast mag wederom bepalen. 

Service en zorg.
Daar draait het om in Katnapolsky kattenhotel!

Het is ons doel om zo goed mogelijk voor uw kat te zorgen.

Dat is een van de hoofdredenen waarom in elke kat in een eigen suite verblijft als hij/zij logeert in Katnapolsky kattenhotel. Alleen op die manier kunnen wij een goed toezicht uitoefenen op uw kat. 

 

Daarom komt het regelmatig voor dat, wanneer twee huisgenoten in één suite verblijven en we twijfelen of beiden wel goed genoeg eten of drinken, we ze tijdelijk in twee suites plaatsen omdat die informatie voor ons essentieel is voor de verzorging van de gasten.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat uw kat zich fijn voelt tijdens zijn/haar logeerperiode in Katnapolsky kattenhotel, daarom bekijken we elke gast individueel en en proberen te achterhalen wie ze zijn, wat ze nodig hebben, welke benadering fijn voor ze is etc..

 

Voldoende tijd voor verzorging en aandacht

Het is uitermate belangrijk dat we elke dag voldoende tijd en aandacht aan onze gasten kunnen besteden. Daarom werken we uitsluitend op afspraak! Alleen op die manier kunnen we zelf het verloop van de dag bepalen en dat is essentieel voor de juiste verzorging van onze gasten.

 

Huisregels omtrent rust in het kattenhotel

Ook het behouden van de rust en kalmte in het kattenhotel behoort tot onze zorg. Daarom hebben we voor bezoekers huisregels. Zo gaan bezoekers alleen onder begeleiding mee naar de kattenverblijven en mogen kinderen hier niet rennen en roepen.

Katnapolsky_kattenhotel_kattenverblijven.jpg
 

Wegen bij binnenkomst

Ook het wegen van de gasten bij binnenkomst is een voorbeeld van de goede supervisie die wij houden. Door het gewicht te noteren kunnen we, bij twijfel, op ieder gewenst moment het gewicht controleren, en anticiperen op het eventuele verschil.

Eten binnen 24 uur

Wij hebben als norm gesteld dat elke gast binnen 24 uur na het inchecken in Katnapolsky kattenhotel gegeten moet hebben. Dat betekent dat we al snel met onze verleidingstrucs gaan beginnen, om de kat over te halen zelf te beginnen met eten.

Is er na 24 uur nog niet zelf gegeten, dan gaan we voer toedienen. We geven dan krachtvoer gemengd met water in het bekje van de kat. We doen dit in alle rust op een langzame respectvolle manier.
 

Meestal is het toedienen van slechts een beetje eten al genoeg voor de gasten om de smaak zelf te pakken te krijgen en zelf aan het eten te gaan.

 

Bij de aanleg van het hotel hebben we samen met de architect hebben we gestreefd naar maximaal comfort de gasten van ons kattenhotel. Hierbij hebben we ook een aantal maatregelen getroffen om voor het comfort en de veiligheid van onze logees.

pinanocat.jpg

Aangename temperatuur

Katnapolsky kattenhotel heeft een verwarming- en koelsysteem dat werkt op milieuvriendelijke aardwarmte. Dit houdt in dat we zowel koud als warm water door onze vloerverwarmingsbuizen kunnen laten lopen en onze gasten in elk seizoen kunnen rekenen op een heerlijk aangename temperatuur. 

Verse buitenlucht

Daarnaast beschikt Katnapolsky kattenhotel over een luchtbehandelingssysteem dat voortdurend zorgt voor de toestroom van verse buitenlucht, die de gastenverblijven op de juiste temperatuur bereikt (door het warmte terugwin systeem). Zes keer per uur wordt de lucht in de kattenafdelingen volledig ververst. 

hootieklein.jpg
 

Nooit open ramen of deuren

Bijkomend voordeel van onze systemen is, dat er nooit ramen of deuren opengezet hoeven te worden in Katnapolsky kattenhotel en er dus geen vliegen of stekende insecten het hotel binnen kunnen komen. 

Alarminstallatie

In het kattenhotel hangen meerdere bewegingssensoren en rookmelders die zijn aangesloten op een professionele alarminstallatie.

 
 
Ik heb altijd met katten geleefd en kan me echt geen leven zonder katten voorstellen.
— Christel Kauffeld
 
 
Home-katnapolsky-Christel-en-Moses.jpg

Christel Kauffeld
Eigenaresse, gastvrouw

De gastvrouw

Aangenaam kennis te maken

De gastvrouw van Katnapolsky kattenhotel ben ik: Christel Kauffeld, 48 jaar oud, met enorme liefde voor katten.

In 2002 besloot ik mijn toenmalige baan als directiesecretaresse op te zeggen om mijn droom te verwezenlijken: het runnen van een kattenhotel.

Ruim 4 jaar heb ik praktijkervaring opgedaan als dierenartsassistente, om zoveel mogelijk bedreven te raken in het observeren en analyseren van katten. Hoe meer ik namelijk weet wat een kat allemaal kan mankeren, hoe beter ik hier in het hotel kan signaleren.

Het mooiste van mijn baan is het individueel bekijken van elke kat om er achter te komen wat deze kat nodig heeft om zich hier fijn te voelen, want dat is echt niet zomaar voor elke kat hetzelfde. Iedere kat is anders, maar één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze geven zich pas aan je over als ze je vertrouwen, en dat vertrouwen moet ik verdienen. Dat doe ik door de kat in zijn/haar waarde te laten en ze nooit te dwingen tot iets wat ze (nog) niet willen; de kat mag bepalen, en ik wil de kat beleven!